INGELA SKYTTE

Født 1955 i Uppsala. Bor og arbejder i København.
Medlem af Kunstnersamfundet og BKF

Uddannelse:
1987 – 89  Kunstpædagogisk Skole, Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh.
1980 – 86  Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh.
1976 – 79  Konstfackskolan, Stockholm.

Separatudstillinger (i udvalg):
2006  "CUT - OUT", Galleri North, Kbh (med Ingrid Kæseler)
1998  ”ONE by ONE”, Overgaden, institut for samtidskunst, Kbh. (med Ingrid Kæseler)

1995  ”Lager”, Ringstedgalleriet, Ringsted, Kbh.
1994  ”Mellemrum”, Galleri Eva Marker, Kbh.
1990  Galleri 93, Gentofte, Kbh.
1987  Galleri Basilisk, Kbh.
1986  Galleri Kongo, Kbh.

Gruppeudstillinger (i udvalg):
2017   "REMIX # 2", Michael Würtz Overbeck, Morten Schelde, Kaspar Oppen Samuelsen,
           Trine Boesen, Frodo Mikkelsen, Birgitte Boesgaard, Nana Rosenørn Holland
           Baatrup, Matvey Slavin, Michal Noelsen og Markus Vater mfl., Kunstmix.dk, Kbh.
2017   "REDUCTIVE - NON OBJEKTIVE GALLERY -  COPENHAGEN", John Nixon, Ruth
           Campau, Malene Bach, Torgny Wilcke, Peter Hoom, Karin Lind, Thorgej Steen Wilcke
           og Billy Gryner mfl., OK Corral, Kbh.                              

2014  "COLOUR ME IN", Anselm Reyle, Tobias Rehberger, Malene Landgreen, Jacob
           Dahlgren, Poul Gernes, Ingrid Kæseler og Milena Bonifgacini mfl., Esbjerg Kunstmuseum

2009  ”Re-fill”, Milena Bonifacini, Ingrid Kæseler og My Ekman, Galleri North, Kbh.
2005  ”link up”, Viera Collaro, Ann Edholm, Ingrid Kæseler, Tiina Ketara og Annika Simonsson,
           Møstings Hus, Kbh.

1995  “Maleri”, Galleri Mikael Andersen, Kbh.
1993  “Lauritz Hartz – og 10 nutidige malere”, Nils Erik Gjeredvik, Eva Öhrling, Thomas
           
Skytte, Erik Øckenholt mfl., Galleri 93, Gentofte
1993  Galleri Egelund, Kbh.
1991  ”View”, Charlottenborg, Kbh.
1991  ”Rampen”, Bikubens Hus, Kbh.
1990  ”10 Danske Malere”, Jes Brinch, Thomas Skytte og Erik Øckenholt mfl. ,
           Galleri Origrafica, Malmö

1989  ”Flash”, Den Fries udstillingsbygning, Kbh.
1988  ”Kunstnerenes Forårsudstilling”, Charlottenborg, Kbh.
1988  ”Charlottenborgs Efterårsudstilling”, Charlottenborg, Kbh.
1988  ”Stockholm/København”, Galleri Mejan, Stockholm
1987  ”Kunstnerenes Forårsudstilling”, Charlottenborg, Kbh.
1986  ”North”, Fyns Kunstmuseum
1986  ”Kunstnerenes Forårsudstilling”, Charlottenborg, Kbh.
1984  “Gud & Grammatik”, Charlottenborg, Kbh.
1984  “Xerografi”, Kastrupgårdsamlingen, Kbh.
1983  ”Kraftbanker”, Galleri Sub – Set, Kbh.
1982  ”Substance in transformation”, Galleri S:t Petri, Lund
1981  Kunstnerernes Efterårsudstilling”, Den Fries udstillingsbygning, Kbh.

Udsmykning:
1993  DSB, IC3 – tog
1992  Hellig Kors Skole, Kbh.
1991  Nørrevold Enkeltfag Skole, Kbh.

Legater:
2014  Statens Kunstfond, præmiering af "COLOUR ME IN".
2011  Mogens Zielers Fond
1999  Mogens Zielers Fond
1994  Rigenstrups mindelegat
1989  Akademirådets Fond
1988  Carl Julius Petersens Fond
1988  Charlottenborgsudstillingens Legat
1988  Ny Carlsbergfondets Jubilæumsfond
1987  N.P. Mols Legat
1985  L. Zeuthens mindelegat
1981 – 83 Fondet for Dansk – Svensk samarbejde

Bibliografi:
2014  Ditte 
Vildstrup Holm: "Hovedkulds ind i farverne", "COLOUR ME IN"
2009  Anne Bøgh, ”Re-fill: A or To?”, ”Re-fill”
2006  Pernille Albrethsen, ”Systemmaleri”, ”CUT OUT”
2005  Pernille Albrethsen, ”link – up”
1998  Kristine Kern, ”På kanten af synligheden”, ”ONE by ONE”
1993  Hvedekorn, 4/93, ”View”
1988  Marianne Torp, ”Metafysiske monumenter”, Hrymfaxe 3/88
1987  Øystein Hjort, ”Ingela Skytte”, North 147/87
1983  Kalejdoskop 2/83, ”Kraftbanker”
1983  Sidegaden 6/83, Kurt Børge Simonsen, ”Sub – Set”
1982  Hvedekorn 4/82, ”Substance in transformation”

Repræsenteret:
Kobberstiksamlingen (Statens Museum for Kunst)
Den danske radeerforeningen
Gentofte Kunstbibliotek
Gladsaxe Kunstbibliotek
Københavns Skolevæsen
Stockholms Läns Landsting
Falkenbergs Kulturnämnd

Kurator:
2017 "REDUCTIVE - NON OBJECTIVE GALLERY - COPENHAGEN", OK Corral, Kbh.
2014 "COLOUR ME IN", Esbjerg Kunstmuseum

2009  ”Re-fill”, Galleri North, Kbh.
2005  ”Link-up”, Møstings Hus, Kbh.

Andet:
2006 – 2011  Medlem af jury ”Farveprisen”, Danske malermestre, Kbh.
1996 –           Medstifter af Kunstskolen Spektrum, med Thomas Skytte, Kbh.
1982 –  84     Medstifter af Galleri Sub – Set, med Thomas Skytte, Jesper Christiansen og 
                      Annette Lehmann, Kbh.